Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le fondant blanc (la veille)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à choux (le jour même)
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La ganache montée choco-café
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de café instantané
- eau (5-10% du poids du fondant blanc en eau)
- 1 c. à soupe de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièces
- Kalorie
- 1428.3 kJ / 340.7 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
Alternatywne przepisy
Saint-honoré - Bruno Dinel
2h 20min
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24 Std.
Crème pâtissière
15 Min
Bûche roulée au café
2 godz. 40 min
Crème d'amande
10 Min
Religieuses au café
3 Std. 45 Min
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Brioche parisienne
24 Std.
Forêt-noire
2h 30min
Eclair au chocolat
1h 15min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 Std.