Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de lentilles corail
- 1100 g d'eau
- 150 g de lentilles vertes sèches
- 80 g d'échalotes
- 20 g d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 30 g de tahini
- 10 g d'huile de sésame
- 2 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de concentré de tomate
- 1 c. à café de paprika
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de graines de cumin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 934.6 kJ / 223.4 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 28.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 23.2 mg
Alternatywne przepisy
Curry de lentilles aux épinards
40 dk
Lentilles en salade
1sa
Galettes de pois chiche à la tomate
30 dk
Taboulé de pois chiches
12sa 15 dk
Flan de chèvre aux petits pois, mayonnaise d'avocat
3h 25min
Salade de lentilles et riz aux amandes
1h 5min
Lentilles corail à la provençale
30 dk
Tarte de polenta aux fruits
40 dk
Polenta aux olives
45 Min
Lentilles corail à l'indienne
55 dk
Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella
35 Min
Menu veggie - Aubergines en curry, lentilles corail, crème d'avocat et riz complet
1 Std. 15 Min