Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 300 g de pois chiches en conserve
Le jour même
- 300 g de concombre, coupé en tronçons
- 5 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 oignons nouveaux, coupés en deux
- 250 g de tomates cerise
- 20 g d'huile d'olive
- 25 g de jus de citron
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 10 feuilles de menthe fraîche, ciselées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 731.5 kJ / 173.5 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Taboulé de quinoa
35 Min
Salade de boulgour, fèves et radis
1 Std.
Salade de lentilles et riz aux amandes
1h 5min
Salade de lentilles aux asperges
1 Std.
Salade de petit épeautre aux légumes
1h 15min
Mars - Tajine de carottes et pois chiches
45 Min
Caponata sicilienne
55min
Salade d'aubergine au yaourt
2h 10min
Boulgour à l'orientale
35 Min
Salade de quinoa aux deux haricots
45 Min
Lentilles en salade
1 Std.
Salade de lentilles, feta et tomates
30 Min