Urządzenia i Akcesoria
Pasztet warzywny z soczewicą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 kawałków
Składniki
-
170 g ryżu brązowego
-
30 g siemienia lnianego
-
300 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
1000 g wody
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
50 g musztardy delikatesowej, wegańskiej
-
40 g ketchupu łagodnego, wegańskiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałka
Białko
7 g
Kalorie
644 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta bezjajeczna
5 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 godz.
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.