Pasztet warzywny z soczewicą

Pasztet warzywny z soczewicą

4.2 534 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
15 kawałków

Składniki

  • 170 g ryżu brązowego
  • 30 g siemienia lnianego
  • 300 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 1000 g wody
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 50 g musztardy delikatesowej, wegańskiej
  • 40 g ketchupu łagodnego, wegańskiego

Wartości odżywcze na 1 kawałka

Kalorie 154 kcal / 644 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...