![Masło migdałowe Masło migdałowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B71409F-BB44-47D3-821C-C56A3875A10D/Derivates/7BA0D726-B992-40C4-9039-4E7B492EDEF2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g migdałów, blanszowanych
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 4786 kJ / 1144 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 104 g
- Błonnik
- 25.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6h 10 min
Napój sojowy
12 godz. 30 min
Napój kokosowy
10 min
Napój z orzeszków ziemnych z kardamonem
10 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Masło kokosowe
5min
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Krem z nerkowców
50 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Napój migdałowy
10 min
Masło orzechowe
5min