Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 2 c. à café de farine de blé
- 500 g de palourdes (voir "Conseil(s)")
- 100 g de cidre doux ou brut
- 1 c. à soupe de persil plat frais, haché
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 705 kJ / 169 kcal
- Białko
- 7.69 g
- Węglowodany
- 4.16 g
- Tłuszcz
- 13.48 g
- Błonnik
- 0.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papillote de saumon, sauce grenade, fondue de poireau et pommes de terre vapeur
55 min
Coquillages en vapeur de citron et salade de roquette
1 Std.
Marmite aux palourdes
1 Std. 50 Min
Sardines à la corsica
50min
Œufs ananas - Christophe Aribert
Brak ocen
Filet de merlu de ligne de Saint-Jean-de-Luz, espuma de cèpes du Médoc - Nicolas Masse
1 Std. 10 Min
Coulommiers comme un gâteau
12h
Salade tiède d'aile de raie aux radis, girolles et noisettes
40min
Bulots au court-bouillon
2h
Ragoût de poisson aux épices
1h 45min
La cuisson des langoustines
40min
Noix de saint-jacques à la crème de corail et petits légumes
35min