Soufflé de crabe aux fines herbes

Soufflé de crabe aux fines herbes

4.5 46 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de beurre doux et un peu pour le moule
  • 250 g de lait demi-écrémé
  • 50 g de farine de blé
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • 4 œufs jaunes et blancs séparés
  • 120 g chair de crabe en conserve (poids net égoutté), émiettée
  • 6 brins de ciboulette fraîche ciselés

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 191 kcal / 804 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...