
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre pour le moule
- 1 oignon coupé en deux
- 60 g d'échalotes
- 2 branches de céleri coupées en morceaux
- 15 g d'huile d'olive
- 900 g de blanc de poulet taillé en lanières
- 3 œufs
- 150 g de crème fraîche
- 1 bouquet de basilic frais réserver 12 feuilles pour la finition
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 10 g de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 269 kcal / 1124 kJ
- Białko
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.1 g