Verrine crabe-ananas, sauce avocat-coco

Verrine crabe-ananas, sauce avocat-coco

3.5 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • 1 citron vert non traité, jus et zeste
  • 1 avocat bien mûr (200-230 g de chair)
  • 50 g de crème de coco
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 gouttes de sauce au piment, type Tabasco® à ajuster en fonction des goûts
  • 250 - 300 g de chair de crabe frais émiettée
  • 200 g d'ananas frais coupé en dés
  • 1 pamplemousse rose détaillé en suprêmes
  • feuilles de coriandre fraîche pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 776 kJ / 186 kcal
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...