Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 75 g de raisins secs
- 50 g de rhum
- 500 g de lait
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux, et un peu pour les moules
- 2 c. à café de quatre-épices
- 175 g de pain rassis en morceaux (ou restes de viennoiserie, pain de mie ou brioche)
- 3 œufs
- 700 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1306 kJ / 311 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème renversée au café
2 godz.
Milla de potiron
1h 10min
Tarte sucrée au fromage frais
1h
Fenetra de Toulouse
1 godz. 30 min
Gâteau vapeur à la banane
1 godz. 30 min
Far aux abricots
1h 15 min
Puddings au caramel
1 godz. 5 min
Riz au lait
1h
Gâteau de semoule
2h 45 min
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45min
Œufs au lait
50 min
Pommes cuites à la confiture
45 min