Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tartelettes
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé
- 30 g d'amandes en poudre
- 85 g de sucre glace maison
- 1 œuf
La mousse de marrons
- 25 g de beurre
- 100 g de crème de marrons
- 10 g de rhum
- 125 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide.
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 625.4 kJ / 149.3 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Tarte meringuée au citron
1h 10min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Mini-dacquoises au chocolat
4 Std.
Tartelette framboise-pistache comme un macaron
3h
Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron
1 godz. 45 min
Mont-blanc revisité
4h 20min
Bûche de Noël à la crème de marrons
1 godz. 45 min
Dacquoise
40 min