Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de biscuits sablés au beurre
- 75 g d'écorce d'orange confite, coupée en morceaux
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 80 g de lait
- 75 g de noisettes entières, décortiquées
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de rhum (opcjonalnie)
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 816 kJ / 196 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mendiants au chocolat
30 min
Amandes au cacao et au café
30 min
Nonnettes au cassis
1 Std. 40 Min
Rochers coco-chocolat
20min
Crémeux aux noisettes
1h 45 min
Biscuits au citron
50 min
Biscuits aux amandes
35 min
Bouchées truffées noisette-café
50 min
Mendiants au chocolat noir et fruits secs
2u. 25min
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
3 Std.
Ginger nuts
1h
Compotée de fruits d'automne et ses madeleines
1h