Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de biscuits sablés au beurre
- 75 g d'écorce d'orange confite, coupée en morceaux
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 80 g de lait
- 75 g de noisettes entières, décortiquées
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de rhum (opcjonalnie)
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 816 kJ / 196 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème caramel
3h
Rochers coco
40min
Chocolat au riz soufflé
1 Std. 20 Min
Biscuits au beurre
50min
Petits chocolats
3 Std. 20 Min
Biscuits aux amandes
35min
Amaretti aux abricots
30min
Tuiles aux amandes
25min
Amandes au cacao et au café
30min
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h
Mendiants au chocolat noir et fruits secs
2 godz. 25 min
Financiers
30min