![Flan di asparagi con turbante di sogliole Flan di asparagi con turbante di sogliole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/149E3D70-1BBE-4833-B878-A3F56CA8454C/Derivates/22cae91d-eeb8-49b5-bb7c-91b68a9a066a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua + q.b.
- 300 g di asparagi verdi
- burro q.b.
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- ½ scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 uovo
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 8 filetti di sogliola freschi
Citronette
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 31.8 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrina ai due colori
1h 20min
Corona di riso e castagne alla fonduta
50 dk
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 dk
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1h
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 Min
Gelato al Parmigiano reggiano
10h 40min
Insalata di granchio e gamberi con maionese allo zenzero
35 min
Flan di cavolfiore
45 min
Sformatini di asparagi
45 min
Crema di zucchine con filetti di sogliola
40 min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h