Flan di asparagi con turbante di sogliole

Flan di asparagi con turbante di sogliole

4.8 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 700 g di acqua + q.b.
  • 300 g di asparagi verdi
  • burro q.b.
  • 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • ½ scalogno
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 uovo
  • 15 g di amido di mais (maizena)
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 8 filetti di sogliola freschi
Citronette
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di succo di limone spremuto fresco e filtrato
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 325 kcal / 1360 kJ
Białko 31.8 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...