Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)

Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)

3.8 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 15 foglie di cavolo verza lavate
  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo di carne
  • 16 fette di pane di segale
  • 300 g di Fontina Valdostana a fette sottili
  • 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
  • 50 g di burro in fiocchi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 988.7 kcal / 4139.5 kJ
Białko 36.8 g
Tłuszcz 46.6 g
Węglowodany 102.9 g
Błonnik 140.7 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Sód 14 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...