Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
TM6 TM5

Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)

3.8 (12 ocen)

Składniki

  • 15 foglie di cavolo verza, lavate
  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo di carne
  • 16 fette di pane di segale
  • 300 g di Fontina Valdostana a fette sottili
  • 1 pizzico di cannella in polvere (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
  • 50 g di burro in fiocchi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
4139.5 kJ / 988.7 kcal
Białko
36.8 g
Węglowodany
102.9 g
Tłuszcz
46.6 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Błonnik
140.7 g
Sód
14 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy