Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 100 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm) + q.b.
- 200 g di farina tipo 0
- 65 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- 700 g di cipolle rosse di Tropea a fette (1 cm)
- 20 g di aceto balsamico
Terminare la preparazione
- 2 cucchiaio di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 953.9 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Timballini di sedano con cipolle fondenti
50 dk
Flan al topinambur
40 min
Timballini di riso allo zabaione con asparagi e omelette delicata al Varoma
45 dk
Mousse speziata
10min
Crumble al cacao con mele e ananas
1h 10 min.
Salsa rubra
30 min
Vellutata di castagne con porcini
50 dk
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1h 10 min.
Sformatini ai porri
55 min
Flan di carote
50 dk
Flan di cavolfiore
45 dk
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50 dk