Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 100 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm) + q.b.
- 200 g di farina tipo 0
- 65 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- 700 g di cipolle rosse di Tropea a fette (1 cm)
- 20 g di aceto balsamico
Terminare la preparazione
- 2 cucchiaio di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 953.9 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Flan al topinambur
40 min.
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15 min.
Crumble ai marron glacé
45 min.
Flan di carote
50 min.
Tartine di melanzana con formaggio e cipolla caramellata
1h 5 min.
Crumble al cacao con mele e ananas
1h 10 min.
Quiche pere e gorgonzola
1h
Tartellette alle cipolle caramellate
1h
Brandacujun
45 min.
Involtini di pasta fillo con melanzane, ricotta e olive
1h
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50 min.
Bonèt
2h