![Gnocchi di sedano rapa con Castelmagno Gnocchi di sedano rapa con Castelmagno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24065EBC-3E71-4648-B419-C1772B7C541F/Derivates/9359867C-6321-412A-A041-BACCDFE04455.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi di sedano rapa
- 300 g di sedano rapa a pezzi (3 cm)
- 25 g di acqua
- 20 g di fecola di patate
- 30 g di amido di riso (o maizena)
- ½ cucchiaino di sale
- 120 g di mascarpone
Salsa al Castelmagno
- 100 g di formaggio Castelmagno a pezzi (3 cm)
- 30 g di burro
- 50 g di vino bianco secco di buona qualità (tipo Chardonnay)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3021 kJ / 722 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 57.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle alla curcuma con verza e salsiccia
40min
Gnocchi al cavolo nero e erbette con crema al taleggio
1h 30min
Zabaione allo spumante
15 dk
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45min
Burro all'erba cipollina
1sa 15 dk
Salsa di cipolle e mele
30 dk
Sformatini ai porri
55 dk
Flan di cavolfiore
45min
Purè di topinambur e cioccolato bianco
50min
Purè di sedano rapa
35min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Risotto ai porri e burrata
35min