Rindsvoressen mit Semmelknödeln

Rindsvoressen mit Semmelknödeln

4.4 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Semmelknödelteig
  • Brötchen, vom Vortag (300 g), halbiert und in Scheiben (5 mm)
    6 - 7
  • Petersilie, frisch abgezupft
    5 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Butter
    25 g
  • Milch
    220 g
  • Eier
    3
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Salz
    1 TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
Rindsvoressen und Fertigstellung
  • Knoblauchzehen
    3
  • Zwiebeln halbiert
    450 g
  • pflanzliches Öl
    30 g
    30 g Bratbutter
  • Rindergulasch in Stücken, gut abgetrocknet
    750 g
  • Zucker
    1 TL
  • Tomatenpurée
    50 g
  • Tomaten in kleinen Stücken
    350 g
  • Rotwein
    200 g
  • Paprika edelsüss
    2 EL
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Kümmel, gemahlen (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Majoran, frisch
    1 EL
  • Lorbeerblätter, frisch
    3
  • Wacholderbeeren
    5
  • Gewürznelken, gemahlen
    1 Prise
    2 Nelken
  • pflanzliches Öl
    Bratbutter
  • Wasser
    300 g
  • Weizenmehl
    30 g
  • Peperoni, gemischt in dünnen Streifen
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 554 kcal / 2317 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...