Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 30 g Pecorino, in Stücken (3 cm) (opcjonalnie)
- 15 g Olivenöl, nativ
- 30 g Zwiebel
-
150
g Guanciale in Würfeln (1 cm)
lub 150 g durchwachsener Speck, geräuchert in Würfeln - 350 g Pasta getrocknet, Sorte Spaghetti
- 3 Eier
- 1 Eigelb
- ½ TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Backofen-Pappardelle mit Fleischragout und Ricotta
1h 30 min.
Griechischer Eintopf
45 min.
Spaghetti alla carbonara
30min
Bolognese Sauce
3h 15 min
Spaghetti Carbonara
35min
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45 min.
Spaghetti Carbonara
35min
Risotto
30min
Penne mit Broccoli, Salsiccia und Oliven
40 min.
Munder Safranrisotto
45 min.
Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse
1h
Flammkuchen mit Speck
40 min.