Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

3.6 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (3 cm)
    60 g
  • Pecorino (opcjonalnie) in Stücken (3 cm)
    30 g
  • Olivenöl, nativ
    15 g
  • Zwiebel
    30 g
  • Guanciale in Würfeln (1 cm)
    150 g
    150 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln
  • Pasta getrocknet, Sorte Spaghetti
    350 g
  • Eier
    3
  • Eigelb
    1
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 607 kcal / 2540 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...