Fleischvögel

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Rindsplätzli à la minute, (ca. 70 -100 g pro Stück)
    8
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Senf mild
    80 g
  • Bauernspeck, in Tranchen (16 Tranchen)
    80 g
  • Essiggurken geviertelt
    2
  • Zwiebeln halbiert und 1/2 Zwiebel in Schnitzen
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Bratbutter
    15 g
    15 g pflanzliches Öl
  • Tomatenpüree
    40 g
  • Weissmehl
    35 g
  • Wasser
    400 g
  • Rotwein
    250 g
    250 g Wasser
  • Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
    1
    1 Bouillonwürfel (für 0,5l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 478.3 kcal / 2001.1 kJ
Białko 43.5 g
Tłuszcz 21.1 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 2149 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...