Entremets aux fraises de Plougastel

Entremets aux fraises de Plougastel

4.7 78 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
8 parts

Składniki

Le biscuit léger aux amandes
  • 70 g d'amandes émondées
  • 120 g de sucre en poudre
  • 4 blancs d'œufs
  • 3 jaunes d'œufs
  • 60 g de farine de blé
La mousse aux fraises
  • 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 400 g de fraises
  • 100 g de sucre en poudre
  • 350 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7.9 g
Kalorie 1607.9 kJ / 384.6 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 38.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...