Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 40 g de jus de poire
- 300 g de poires, épluchées et épépinées
- 3 blancs d'œufs
- 120 g de sucre glace maison
- 100 g de crème liquide entière, très froide
- 6 c. à soupe de caramel au beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 239 kJ / 57 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40 dk
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40min
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4 godz. 45 min
Ile flottante printanière et son cœur au trésor (Zone 4)
1 godz. 45 min
Le chocolat dans tous ses états - Sébastien Richard
3 Std. 15 Min
JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin
4h 30min
Dômes banane et chocolat
6 Std. 30 Min
Boules de Noël, chocolat blanc et banane
4sa
Eclairs caramel beurre salé
24h
Mousse mascarpone, salade de litchis et mangue au miel
45 dk
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2sa 30 dk