Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Orangenschale, fein abgerieben
- 150 g Portwein, rot
- 40 g Balsamico, dunkel
- ½ TL Piment
- 10 g Salz
- ½ TL Pfeffer
- 150 g brauner Zucker
- 50 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL Thymianblättchen, frisch
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1698 kJ / 405 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Zwiebel-Chutney
8 Std.
Lemon Curd
1 Std.
Bacon-Konfitüre
25 Min
Cranberry-Rosmarin-Chutney
40min
Portwein-Zwiebel-Relish
50 Min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Balsamico-Schalotten
19h
Butterscotch-Karamellsauce
15 Min
Rotweinbutter
3h 20min
Gazpacho Andalusia
40min
Mojo für Meeresfrüchte
10 Min
Rote Mojo Sauce
10 Min