![Schalottenconfit mit Portwein Schalottenconfit mit Portwein](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/643F952F-D420-4CD4-9873-6C5044B1DFB5/Derivates/D8DC033E-37A5-470A-9129-BD57181B7EBC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Orangenschale, fein abgerieben
- 150 g Portwein, rot
- 40 g Balsamico, dunkel
- ½ TL Piment
- 10 g Salz
- ½ TL Pfeffer
- 150 g brauner Zucker
- 50 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL Thymianblättchen, frisch
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1698 kJ / 405 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Scharfe Pflaumensauce
50 Min
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 Min
Cranberry-Rosmarin-Chutney
40 Min
Mango-Chutney
1 Std.
Balsamico-Gelee
5 Std. 20 Min
Pulled Beef Marmelade
1 Std. 25 Min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30 min
Bacon-Konfitüre
25 Min
Aprikosen-Ketchup
45 Min
Gurken-Relish
1 Std. 30 Min
Rauchige Whiskysauce
20 Min
Portwein-Zwiebel-Relish
50 Min