Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 280 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 55 g Zucker
- 750 g Mehl
- 2 TL Salz
- 4 Eier, Größe L
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 918 kJ / 219 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Würzige Aioli mit Sherry
40 min
Geflügelpastete mit Pistazien und Portwein
24h
Sauce Béarnaise
20 min
Sauce Béarnaise
40 min
Bouillabaisse
1 Std.
Vitello Tonnato
48 Std.
Tarte Tatin
1 Std. 15 Min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 Min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30min
Tapenade
5min
Geflügelleber-Mousse zu Brioche
2 godz.
Beurre blanc - helle Buttersauce
20 min