Umami-Gewürzpaste

Umami-Gewürzpaste

4.9 76 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 Schraubgläser

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Walnusshälften geröstet
    50 g
  • getrocknete Tomaten (luftgetrocknet)
    40 g
  • getrocknete Steinpilze
    25 g
  • Salz, grob
    50 g
  • Oliven, schwarz, entsteint abgetropft
    50 g
  • Kapern, eingelegt abgetropft
    20 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • Kräuter der Provence
    1 geh. TL
  • Hefeflocken
    2 EL
  • Zwiebelpulver
    1 geh. TL
  • Reisessig
    50 g
  • Fischsauce
    100 g
  • Ketjap Manis
    30 g
  • neutrales Öl

Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 13 g
Kalorie 1426 kJ / 341 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...