Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 500 g rote Zwiebeln, geviertelt
- 40 g Olivenöl
- 200 g roter Portwein
- 10 g Rotweinessig
- 100 g Pflaumen, getrocknet, ohne Kern, geviertelt
- 10 g Honig
- 1 EL frische Thymianblättchen
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 50 Gramm
- Kalorie
- 392 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Zwiebel-Chutney
8h
Mango-Chutney
1h
Bacon-Konfitüre
25 min.
BBQ-Sauce
25 min.
Cranberry-Rosmarin-Chutney
40 min.
Schalottenconfit mit Portwein
1h 10 min.
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 min.
Rotweinbutter
3h 20 min
Rauchige Whiskysauce
20 min.
Zwiebel-Balsamico-Chutney
1h
Zitrus-Aioli
10 min.
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3h