Urządzenia i Akcesoria
Orientalisches Zwiebel-Chutney
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
2 Gläser
Składniki
-
rote Chilischote, frisch in Streifen½
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben15 g
-
Aprikosen, getrocknet, entsteint100 g
-
Öl50 g
-
Zwiebeln geachtelt500 g
-
Zucker150 g
-
Salz1 TL
-
Balsamico, hell200 g
-
Kreuzkümmel (Cumin)1 TL
-
Curry½ TL
-
Ras el Hanout½ TL
-
schwarzer Sesam1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
8 g
Kalorie
3723 kJ /
889 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
13.8 g
Węglowodany
149 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2019
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 godz. 30 min
Zwiebel-Chutney
8 godz.
Bärlauch-Hummus
15 min
Tomatenkern-Konfitüre
25 min
Zwiebel-Chutney
40 min
Brombeer-Zwiebel-Chutney
6 godz. 50 min
Orientalische Grillbutter
8 godz. 15 min
Zwiebel-Physalis-Chutney
2 godz. 45 min
Cranberry-Chutney mit Roter Bete
1 godz. 15 min
Tomaten-Fenchel-Chutney
50 min
Kürbis-Apfel-Chutney
50 min