Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 20 g extra virgin olive oil
- 1100 g filtered water
- 20 g shiro (white) miso paste
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 2 star anise
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 150 g frozen edamame beans
- 100 g Chinese broccoli, cut into thin strips
- 1 carrot, cut into thin slices
- 100 g fresh enoki mushrooms
- 1 bunch bok choy, cut into thin strips
- 180 g dried ramen noodle (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 1 tbsp white sesame seeds, to serve
- 2 limes, cut into wedges to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 924.8 kJ / 220.2 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Rendang curry
30 min
Honey ginger tofu with greens
2u. 25min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1u. 50min
Lentil curry (dahl)
30 min
Soba noodle and tofu salad
35 min
Soba noodle mee goreng
40 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Chinese egg noodle soup with mixed mushrooms
35 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Pulse and pumpkin curry
30 min
Tofu scramble
25 min