Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 20 g extra virgin olive oil
- 1100 g filtered water
- 20 g shiro (white) miso paste
- ½ tsp Chinese five spice powder
- 2 star anise
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 150 g frozen edamame beans
- 100 g Chinese broccoli, cut into thin strips
- 1 carrot, cut into thin slices
- 100 g fresh enoki mushrooms
- 1 bunch bok choy, cut into thin strips
- 180 g dried ramen noodle (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices, for garnishing
- 1 tbsp white sesame seeds, to serve
- 2 limes, cut into wedges to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 924.8 kJ / 220.2 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Soba noodle mee goreng
40 min
Mediterranean capsicums
2 Std.
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Tex-mex vegetable stew
1 godz. 15 min
Soba noodle and tofu salad
35 min
Hearty lentil chilli
50 min
Rendang curry
30 min
Vegetable chilli
50 min
Hoisin tofu with brown rice
50 min
Lentil bolognese
30 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min