Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wakame gomasio
- 50 g unhulled sesame seeds
- 50 g black sesame seeds
- 2 tbsp wakame flakes (see Tips)
- 1 tsp Celtic sea salt (see Tips)
Honey ginger tofu
- 700 - 750 g firm tofu, cut into thick slices (1.5 cm)
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 30 g rice wine vinegar
- 50 g tamari sauce
- 50 g honey
- 40 g mirin
- 1 - 2 tsp Sriracha® sauce, to taste
- 2 tsp sesame oil, plus extra for frying
Greens
- 500 g water
- 1 bunch broccolini, stems only, trimmed and cut into pieces (10 cm); florets reserved separately
- 1 bunch bok choy, stems only, cut into pieces (10 cm); leaves reserved separately
- 50 g red onion, cut into slices (5 mm)
- 100 g sugar snap peas, cut into halves
- 1 fresh red chilli, cut into thin slices (optional)
- fried shallots, for garnishing
- sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392 kJ / 569.5 kcal
- Białko
- 35.6 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 15.3 g
- Sód
- 1643.3 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 godz. 45 min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 Std. 50 Min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1h 30min
Soba noodle and tofu salad
35min
Yasai miso ramen
35min
Soba noodle mee goreng
40 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Chilli con tempeh
20 min
Tofu scramble
25min