Rendang curry

Rendang curry

3.7 118 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • fresh long red chilli trimmed and cut into thirds, deseeded if preferred
    1
  • red onion cut into halves
    ½
  • piece fresh ginger peeled
    2 ½ cm
  • garlic clove
    1
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • coconut milk
    300 g
  • filtered water
    100 g
  • red potatoes (approx. 3 large potatoes), peeled and cut into chunks (3 cm)
    500 g
  • fresh kaffir lime leaves
    6
  • green beans trimmed and cut into halves or thirds
    100 g
  • carrot (approx. 100 g), cut into julienne
    1
  • red capsicum (approx. 100 g), cut into julienne
    1
  • fresh baby corn (see Tips)
    225 g
  • tamari gluten free (see Tips)
    1 tbsp
  • tamarind paste
    ½ tsp
  • salt
    1 tsp
  • lime juice only
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.3 g
Kalorie 1017.5 kJ / 242.2 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 8.2 g
Węglowodany 21.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...