Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 fresh long red chilli, trimmed and cut into thirds, deseeded if preferred
- ½ red onion, cut into halves
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- ¼ tsp ground turmeric
- 300 g coconut milk
- 100 g filtered water
- 500 g red potatoes (approx. 3 large potatoes), peeled and cut into chunks (3 cm)
- 6 fresh kaffir lime leaves
- 100 g green beans, trimmed and cut into halves or thirds
- 1 carrot (approx. 100 g), cut into julienne
- 1 red capsicum (approx. 100 g), cut into julienne
- 225 g fresh baby corn (see Tips)
- 1 tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- ½ tsp tamarind paste
- 1 tsp salt
- 1 lime, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1017.5 kJ / 242.2 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Hearty lentil chilli
50min
Sweet and sour tempeh
50min
Lentil bolognese
30min
Vegetable chilli
50min
Vegetarian chilli
35min
Satay noodle salad
35min
Soba noodle mee goreng
40min
Vegetable pilaf
1h
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Caribbean curry
40min
Black bean enchiladas
1h 20min