Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lime mayo
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 1 piece lime peel (approx. 4 x 2 cm), no white pith
- 1 garlic clove
- 1 - 2 pinches salt
- 200 g vegan mayonnaise (see Tips)
Tofu and sweet potato cakes
- 275 g sweet potato (approx. 1 sweet potato), peeled and cut into pieces (3 cm)
- 300 - 400 g firm tofu, pressed and cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh long green chilli, trimmed, deseeded and cut into halves
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 nori sheets, torn into pieces
- 25 g tamari, gluten free (see Tips)
- 30 g lime juice (approx. 2 limes)
- 30 g plant-based milk of choice
- 45 g chickpea (besan) flour
- ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- extra virgin olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318.2 kJ / 313.8 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 8.9 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour tempeh
50min
Rendang curry
30min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Millet cashew stir-fry
30min
Pea and garden mint fritters
25min
Vegan moussaka
1h 50 min.
Jackfruit and mayo sandwich filling
5min
Breakfast sausages
1h 5min
Pulled BBQ jackfruit
25min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Tofu scramble
25min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min