Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tofu coating
- 160 g almond milk
- 120 g cornflour
- 80 g plain flour
- 1 tsp garlic powder
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Sauce
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 60 g light brown sugar
- 60 g rice wine vinegar
- 60 g pure maple syrup
- 30 - 50 g Korean chilli paste (gochujang), to taste ( see Tips)
- 30 g ketchup (see Tips)
- 20 g sesame oil
- 20 g dark soy sauce
Rice and broccoli
- 1000 g water
- 1 ½ tsp sea salt
- 200 g long grain white rice
- 350 g broccoli florets
Tofu
- 1000 - 1500 g vegetable oil, to deep fry
- 400 g firm tofu, pressed for 30 minutes, then cut into cubes (2 cm - see Tips)
- sesame seeds, to garnish
- 2 spring onions/shallots, cut into slices (5 mm), to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3147 kJ / 749.3 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 98.4 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 1072.2 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Chickpea shawarma salad bowl
40min
Sweet and sour tempeh
50min
Vegetarian chilli
35min
Ancho chilli and black bean stew
40min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Soba noodle and tofu salad
35min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45min
Soba noodle mee goreng
40min
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Pulled BBQ jackfruit
25min
Black bean enchiladas
1h 20min