
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 spring onions/shallots (approx. 100 g), trimmed and cut into quarters
- 1 garlic clove
- ¼ tsp mustard powder
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp dried thyme
- ¼ tsp salt plus extra to serve
- ¼ tsp ground black pepper plus extra to serve
- 1 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- 70 g red capsicum deseeded and cut into pieces (1 cm)
- 70 g fresh sweet corn kernels (see Tips)
- 350 g firm tofu cut into cubes (2 cm)
- 30 g fresh baby spinach leaves cut or torn into pieces
- 6 sprigs fresh chives cut into thin slices
- 20 g lemon juice to taste
- 4 slices rye bread toasted, to serve
- 1 avocado flesh only, cut into slices, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 344.8 kcal / 1448 kJ
- Białko
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Sód
- 325 mg