![Prawn tacos with avocado lime sauce Prawn tacos with avocado lime sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8f1878e3-7ec2-4330-9c84-58d31a4d88d4/Derivates/acb6f390-3e33-4c97-add2-8646bc9246d8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Taco shells
- 120 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- ½ tsp dried basil
- ½ tsp dried chilli flakes (optional)
Avocado lime sauce
- 1 bunch fresh coriander, leaves and stems only, cut into thirds (approx. 40 g)
- 80 g mayonnaise (see Tips)
- 1 - 2 tbsp freshly squeezed lime juice
- ½ avocado, flesh only
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 garlic clove
- 1 long red chilli, trimmed and deseeded, if preferred
- 20 g extra virgin olive oil
Assembly
- 350 g medium raw prawns, peeled and deveined
- 1 - 2 tsp taco seasoning (see Tips)
- ¼ iceberg lettuce, shredded or 100 g red cabbage
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1807.2 kJ / 430.3 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1129.7 mg
Alternatywne przepisy
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55 min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1 Std.
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash (MEATER+®)
1h 15 min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 Min
Keto jalapeño turkey burgers with mushroom buns
1 Std. 10 Min
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35 min
Cauliflower risotto with brown butter prawns
45 Min
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50 Min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 min
Tuna avocado bowl
45 Min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 Min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min