![Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c66fa472404ea88c4d09423acf419e6e/Derivates/dd87fac7fa8944eca37273dfa68925c697948890.jpg)
Wersje kompatybilne
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g raw almonds
- 30 g psyllium husks
- 2 tsp gluten free baking powder
- 1 tsp sea salt
- 3 egg whites
- 30 g apple cider vinegar
- 250 g hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 922.4 kJ / 220.5 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 458.8 mg
Alternatywne przepisy
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Buckwheat and almond slider buns
1h 15 min
Seed and nut bread
1h 30min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Sunflower and sesame seed bread rolls
1 godz.
Rise and shine cereal clusters
30 min
Paleo sandwich bread
1h 30min
Gluten free flour mix
10 min
Chia and pepita gluten free loaf
1sa 25 dk
Cashew bread French toast
1sa 40 dk
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3óra