Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Smoky tempeh
- 200 g tempeh, cut into pieces (approx. 3 cm)
- ½ tsp smoked paprika
- 1 tbsp tamari, gluten free (see Tips)
- 1 tsp pure maple syrup
- 1 tsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp liquid smoke seasoning (see Tips)
- ¼ tsp onion powder
Dressing
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 100 g canned chickpeas, drained
- 20 g shiro (white) miso paste
- 15 g pickled capers
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 2 garlic cloves
- 20 g filtered water
Salad
- 40 g kale, finely shredded
- ½ red cabbage
- 140 g Brussels sprouts, trimmed and cut into halves
- vegan Parmesan cheese, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2081.4 kJ / 495.6 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 36.1 g
- Błonnik
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Miso dressing
5 Min
Smashed pea and bean dip
30min
Quinoa tabouli
12h 40min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1 Std. 15 Min
Colourful quinoa salad
40min
Freekeh and broad bean salad
2 Std. 30 Min
Blue cheese tofu dressing
5 Min
Carrot and fennel slaw with sprouted buckwheat
50h 15min
Raw cauliflower tabouli
30min
Lentil and mint salad
3h 55min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min
Miso coleslaw
20 Min