Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond ricotta
- 200 g blanched almonds (see Tips)
- 160 g filtered water, plus extra for soaking
- 1 ¼ tsp salt
- 2 tsp nutritional yeast (see Tips)
- 2 tbsp lemon juice
- 1 pinch garlic powder
Miso corn purée
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sweet corn cobs, kernels removed
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g filtered water
- 1 ½ tbsp shiro (white) miso paste
- 50 g roasted whole red pepper strips (optional)
- fresh coriander, leaves only, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2164.7 kJ / 515.4 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 13.1 g
Alternatywne przepisy
Kimchi
149 godz.
White bean dip with chimichurri
15min
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)
8 godz. 30 min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1j 30 menit
Tandoori portobellos with creamy coconut raita
40 min
Umami paste
5 min
Shichimi togarashi oysters
1h 10 min
Celeriac parmigiana
1h 10 min
Pea and lettuce soup with scallops
45 Min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 Min
Chilli con tempeh
20 min
Rosemary and thyme polenta chips
1j