![Miso corn purée with almond ricotta Miso corn purée with almond ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE333D40-51E0-48A5-91AF-35689BE1A24E/Derivates/cc83e623-f6d5-48fe-911f-7da0539db016.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond ricotta
- 200 g blanched almonds (see Tips)
- 160 g filtered water, plus extra for soaking
- 1 ¼ tsp salt
- 2 tsp nutritional yeast (see Tips)
- 2 tbsp lemon juice
- 1 pinch garlic powder
Miso corn purée
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sweet corn cobs, kernels removed
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g filtered water
- 1 ½ tbsp shiro (white) miso paste
- 50 g roasted whole red pepper strips (optional)
- fresh coriander, leaves only, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2164.7 kJ / 515.4 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 13.1 g
Alternatywne przepisy
Vegetarian Summer Rolls (TM6)
1 godz.
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Mushroom quinoa tartlets with truffle oil
1h 35min
Indian mustard
15 min
Buckwheat mushroom tartlets
1h 45min
Wakame gomasio
20 min
Gwinganna mushroom pâté
20 min
Savoury cashew cream cheese
3 godz. 10 min
Celery leaf gremolata
5 Min
Mushroom pâté
1 godz. 15 min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35min
Cashew cheddar cheese
3 godz. 10 min