Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g lemon juice
- 1 pinch ground white pepper
- 3 pinches salt, plus an extra ½ tsp
- 1200 g water
- 200 g split black lentils
- 200 g cherry tomatoes, cut into quarters
- 80 g red onion, cut into thin slices (1-2 mm - see Tips)
- 2 - 3 sprigs fresh mint, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1345.8 kJ / 320.3 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 297.1 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa tabouli
12u. 40min
Fennel, freekeh and orange salad
2 Std. 25 Min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Whole cauliflower with pea purée
40min
Grain salad lettuce cups
1h 55 min
Spring greens with grapefruit
30min
Spinach salad with crunchy quinoa and green goddess dressing
2 godz. 50 min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min
Raw cauliflower tabouli
30min
Sweet potato and grain salad
1h 30min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 godz. 35 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35min