Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g water, lukewarm
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp sugar
- 80 g onions, quartered
-
30
g fresh turmeric, peeled, cut in pieces (1 cm)
lub 1 tsp ground turmeric - 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- 450 g strong wholemeal bread flour
- 75 g plain flour
- 25 g unsalted butter, soft
- 1 Tbsp nigella seeds
- 1 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp olive oil, for greasing
- olive oil, for greasing
- 2 Tbsp dried onion flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 481 kJ / 114 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 106 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
German Bread
4h 15 min
Classic Wholemeal
2h 40 min
Middle Eastern Aubergine Pies
2j
Scandinavian Rye Bread
27hod.
Pitta Bread
2j
Spelt Bread
1 Std. 45 Min
Rye Bread Rolls
4 Std.
Five-seed bread
1h 50min
Salted Caramel Pecan Parsnip Cake
3h 20 min
Seedy Wholemeal Bread
1 godz. 35 min
Walnut Bread
2h 45 min
Mediterranean Bread
5 godz. 20 min