Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g water, lukewarm
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp sugar
- 80 g onions, quartered
-
30
g fresh turmeric, peeled, cut in pieces (1 cm)
lub 1 tsp ground turmeric - 1 fresh green chilli, halved, deseeded
- 450 g strong wholemeal bread flour
- 75 g plain flour
- 25 g unsalted butter, soft
- 1 Tbsp nigella seeds
- 1 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp olive oil, for greasing
- olive oil, for greasing
- 2 Tbsp dried onion flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 481 kJ / 114 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Sód
- 106 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Pecan and Cranberry Rye Bread
3 Std.
Sliders with Walnut or Sweet Potato Patties
2 godz. 45 min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1h
Pepper, Anchovy and Onion Cornbread Tart
45min
Pistachio and Almond Filo Coil
1h 15min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
German Bread
4 Std. 15 Min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3 Std. 40 Min
Rye and Walnut Bread
1 Std. 25 Min
Sonja's Bread
3 Std. 10 Min
Classic Wholemeal
2h 40min