Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Savoury Egg Custard
- 4 eggs
- 100 g whole milk
- ½ tsp salt
- 1 - 2 pinches ground nutmeg
Spinach and Potato Soup
- 80 g onions, quartered
- 20 g vegetable oil
- 40 g celeriac, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 200 - 250 g potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 80 g leeks, sliced (1 cm)
- 800 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
-
250
g fresh spinach leaves
lub 250 g frozen spinach, defrosted - 80 g double cream
- salt, plus extra to taste
- ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 797 kJ / 191 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Cauliflower Cheese Soup
30min
Red Lentil Soup
40min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35min
Creamy Courgette Soup
25min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45min
Broccoli and stilton soup
30min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35min
Creamy Pepper Soup
20min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30min
Spinach and Parmesan Soup
45min