Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bunch fresh parsley, leaves only (10 g)
- 1 garlic clove
- 1 fresh chilli, deseeded
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 80 g leeks, white part only, cut in pieces (3 cm)
- 80 g celery, cut in pieces (3 cm)
- 250 g quince, peeled, deseeded and cut in pieces (3 cm)
- 20 g dry sherry
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g pumpkin, peeled, seeds removed, cut in pieces (4 cm)
-
750
g chicken stock
lub vegetable stock - 150 g single cream, plus extra to serve
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 1 pear, finely sliced and tossed in lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 88 kJ / 21 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 min
Asparagus cream soup
30min
Spring Greens Soup with Beans
35min
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1hod. 45min
Pumpkin Soup
35min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 Std. 40 Min
Chickpea soup with spinach
40 min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 godz. 40 min
Spinach and Potato Soup with Savoury Egg Custard
45min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 godz. 20 min