Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb Cubes
- 2 slices white bread, torn in pieces
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
-
1
bunch fresh chervil, leaves only
lub 1 bunch fresh tarragon, leaves only - 20 g milk
- 3 medium eggs
- 2 pinches fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Spring Vegetable Soup
- 2 carrots (approx. 150 g), cut in sticks (1 cm x 4 cm)
- 100 g frozen green peas
- ½ leek (approx. 100 g), cut in sticks (1 cm x 4 cm)
- 150 g celeriac, cut in sticks (1 cm x 4 cm)
- 160 g onions, quartered
- 50 g cherry tomatoes, halved
- 1200 g water
- 5 g soy sauce
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 garlic clove, crushed
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground white pepper
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1085 kJ / 259 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Spring Greens Soup with Beans
35min
Rice pudding
1 Std.
Beef Noodle Pho
45min
Pumpkin and Quince Soup
1 Std.
Pumpkin Soup
35min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45min
Carob Porridge with Linseed and Date Milk
25 Min
Avocado Mayonnaise
10 Min
Tomato Rice
30 Min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25 Min
Quinoa and Lettuce Salad
30 Min
Crêpes Suzette
35min