Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb Cubes
- 2 slices white bread, torn in pieces
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
-
1
bunch fresh chervil, leaves only
lub 1 bunch fresh tarragon, leaves only - 20 g milk
- 3 medium eggs
- 2 pinches fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Spring Vegetable Soup
- 2 carrots (approx. 150 g), cut in sticks (1 cm x 4 cm)
- 100 g frozen green peas
- ½ leek (approx. 100 g), cut in sticks (1 cm x 4 cm)
- 150 g celeriac, cut in sticks (1 cm x 4 cm)
- 160 g onions, quartered
- 50 g cherry tomatoes, halved
- 1200 g water
- 5 g soy sauce
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 garlic clove, crushed
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground white pepper
- oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1085 kJ / 259 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Potatoes with Yoghurt Sauce
40 min
Steamed Broccoli Mash
35min
Chickpea soup with spinach
40 min
Creamy Courgette Soup
35min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1 Std. 15 Min
Seafood Stir-fry in Tomato Sauce
35min
Red Onion and Garlic Soda Bread
2 godz. 15 min
Green Bean Casserole
1h 30min
Broccoli and potatoes with blue cheese sauce
45 min
Brussels Sprouts with Chestnuts and Pancetta
35min
Warm Turkey and Green Bean Salad
35min
Cream of Vegetable Soup
15min