Wersje kompatybilne
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 60 g Seville orange marmalade
- 1 pinch fresh thyme leaves
- 20 g olive oil
- 20 g balsamic vinegar
- 50 g port
- 550 g water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 2 duck breasts, skinless (approx. 150-200 g each) (see tip)
- 350 g floury potatoes, peeled, cut in pieces (1 cm)
- ½ tsp sweet paprika
- 30 g butter
- 120 g milk
- 120 - 150 g fresh green beans, cut in pieces (2 cm) if necessary
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3136 kJ / 750 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Monkfish and prawn soup
1h
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Fish Stew
45 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Prawn and Chorizo Paella
45 min
Carrot and Roasted Red Pepper Purée
25 min
Lamb Spezzatino
1 Std. 45 Min
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30 min