![Hoisin tofu with brown rice Hoisin tofu with brown rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/941B7D39-8032-4D36-9904-E9803BEF08F9/Derivates/bb469055-a303-478c-a01f-c6a63ca3bd91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 400 g firm tofu, pressed and cut into squares (5 cm)
- 80 g hoisin sauce (gluten free)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp garlic powder
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 ½ tsp salt
- 250 g brown rice
- 1000 g filtered water
- 190 g broccolini, trimmed and cut into thirds
- 250 g fresh mushrooms, cut into slices
- 150 g snow peas, cut into halves
- tamari, to serve (optional - see Tips)
- sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1989 kJ / 473.6 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 56.5 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Błonnik
- 10.8 g
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Brown basmati rice
35 Min
Butternut mac and cheese
45 Min
Salmon rice bowl (gut health)
45 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Millet cashew stir-fry
30 Min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 Std. 50 Min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 Min
Yasai miso ramen
35 Min
Vegan gravy
40 Min
Tofu scramble
25 Min
Brown rice salad
40 Min