Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 400 g fennel bulb, trimmed and cut in slices (2-3 cm)
- 1 tsp fennel seeds
- 60 g brown onion, cut into halves, then cut into thin slices (5 mm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 20 g tomato paste
- 1100 g water
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ½ tsp balsamic glaze
- 30 g pine nuts
- 300 g dried penne pasta
- 125 g bocconcini, drained and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2078.6 kJ / 494.9 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 9.2 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Chinese greens
30 min
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5óra 40p
Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)
8h 15min
Ancho chilli and black bean stew
40 min
Kimchi non-fried rice
1h
Traditional chicken broth with angel hair pasta
1sa 45 dk
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5óra 40p
Sautéed onions (200 g) with garlic, ginger or chilli
10min
Lentil bolognese
30 min
Pasta alla puttanesca
35 min
Vegetable lasagne
1 godz. 35 min
Sous vide scrambled eggs
35 min