Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Brombeer-Strudel
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
10 Scheiben
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten300 g
-
Salz1 Prise
-
Wasser, kalt150 g
-
Öl und etwas mehr zum Bestreichen40 g
-
Amarettini100 g
-
Äpfel geviertelt800 g
-
Zitronensaft10 g
-
Brombeeren200 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Puderzucker selbst gemacht20 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
1398 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Zwetschgenknödel
1 godz. 10 min
Strudelgrundteig
45 min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min
Vanille-Buchteln mit Mirabellen
2 godz.
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 godz. 50 min
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Faschingskrapfen
2 godz. 45 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 godz.
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Apfelschlangerl
2 godz.