Urządzenia i Akcesoria
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stück
Składniki
Teig und Walnuss-Honig-Kruste
-
Milch280 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker90 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstreuen500 g
-
Ei1
-
Butter in Stücken150 g
-
Salz2 Prisen
-
Aprikosenmarmelade12 TL
-
Walnusshälften100 g
-
Honig40 g
Vanillesauce und Fertigstellung
-
Vanilleschote½
-
Zucker50 g
-
Salz1 Prise
-
Milch300 g
-
Eigelb4
-
Speisestärke (opcjonalnie)5 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1873 kJ /
447 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Franzbrötchen-Auflauf
40 min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 godz.
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Marzipan-Zimt-Striezel
2 godz.
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Grießauflauf
1 godz. 30 min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 godz. 30 min
Nusskipferl
2 godz.
Apfel-Quark-Auflauf
1 godz. 30 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min