Urządzenia i Akcesoria
Apfelstrudel mit Vanillesauce
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke
Składniki
Teig
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten370 g
-
Ei1
-
Öl40 g
-
Wasser lauwarm120 g
-
Essig10 g
-
Salz2 Prisen
Füllung
-
Äpfel in Stücken (3 cm)750 g
-
Walnusshälften150 g
-
Zucker80 g
-
Paniermehl50 g
-
Zitronensaft15 g
-
Zimt1 TL
-
Rosinen60 g
-
Butter in Stücken80 g
Vanillesauce
-
Milch300 g
-
Eigelb4
-
Zucker50 g
-
Vanilleschote Mark ausgekratzt½
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
76 mg
Białko
8 g
Kalorie
1730 kJ /
413 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumen gefüllte Kartoffelknödel mit Vanillesoße
1 Std. 50 Min
Heidelbeer-Strudel mit Vanillesauce
1 Std. 20 Min
Zwetschgenknödel
1 Std. 10 Min
Karamell-Kaiserschmarrn
1 Std.
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5 Std.
Gebackener Grießstrudel "Schokobanane"
1 Std. 15 Min
Leberknödelsuppe
45 Min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 Std.
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3 Std. 15 Min
Salzburger Bauernkrapfen
2 Std.
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min