Apfelstrudel mit Vanillesauce

Apfelstrudel mit Vanillesauce

3.8 50 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Stücke

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    370 g
  • Ei
    1
  • Öl
    40 g
  • Wasser lauwarm
    120 g
  • Essig
    10 g
  • Salz
    2 Prisen
Füllung
  • Äpfel in Stücken (3 cm)
    750 g
  • Walnusshälften
    150 g
  • Zucker
    80 g
  • Paniermehl
    50 g
  • Zitronensaft
    15 g
  • Zimt
    1 TL
  • Rosinen
    60 g
  • Butter in Stücken
    80 g
Vanillesauce
  • Milch
    300 g
  • Eigelb
    4
  • Zucker
    50 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    ½

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 76 mg
Białko 8 g
Kalorie 1730 kJ / 413 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 53 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...