![Apfelstrudel mit Vanillesauce Apfelstrudel mit Vanillesauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c2629d1b-21c6-4002-bd9e-19c91fe19c55/Derivates/12fad529-6034-4830-b6f8-3eb1f8916f33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 10 g Essig
- 2 Prisen Salz
Füllung
- 750 g Äpfel, in Stücken (3 cm)
- 150 g Walnusshälften
- 80 g Zucker
- 50 g Paniermehl
- 15 g Zitronensaft
- 1 TL Zimt
- 60 g Rosinen
- 80 g Butter, in Stücken
Vanillesauce
- 300 g Milch
- 4 Eigelb
- 50 g Zucker
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1730 kJ / 413 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 76 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nussbuchteln aus dem Varoma®
1 Std.
Vanillepudding
15 Min
Schoko-Pudding
30 Min
Donauwellen
2 Std. 40 Min
Karamell-Kaiserschmarrn
1 Std.
Zwetschgenknödel
1 Std. 10 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
4h
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3h 15min
Kirschenstrudel
1 Std. 45 Min
Bienenstich
2 Std. 40 Min
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5 Std.
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min