Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brandteigkrapferl
- 35 g Parmesan, in Stücken
- 150 g Wasser
- 90 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Zucker
- 140 g Weizenmehl, glatt
- 3 Eier (Größe M)
- etwas Dille, getrocknet
Lachsfülle und Fertigstellung
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 300 g Räucherlachs, in Stücken
- 15 g Tomatenmark
- 170 g Crème fraîche
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 ½ TL Senf
- 2 Spritzer Zitronensaft
- 80 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 313 kJ / 75 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2 Std. 10 Min
Brandteig
2h
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5 godz. 15 min
Gsiberger Leberpastete
3h 30 min.
Somloer Nockerl
9 godz.
Räucherforellenmousse mit Gurke
2h 40min
Windbeutel mit Mocca-Sahne-Füllung
2h
Ziegenkäse-Soufflé, Joghurtsauce und Porree
45 min.
Traunseer Räucherfischmus
3h 30 min.
Frischkäse-Éclairs
2h
Brandteig-Küchlein mit Früchten
1h 15 min.
Thunfischpâté
4h 20min