![Brandteigkrapferl mit Lachscreme Brandteigkrapferl mit Lachscreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26c19f41-54c0-45ca-b486-623f71eafd1d/Derivates/d0ccf7b1-82a7-4ae9-b4f3-9ac282745c80.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brandteigkrapferl
- 35 g Parmesan, in Stücken
- 150 g Wasser
- 90 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Zucker
- 140 g Weizenmehl, glatt
- 3 Eier (Größe M)
- etwas Dille, getrocknet
Lachsfülle und Fertigstellung
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 300 g Räucherlachs, in Stücken
- 15 g Tomatenmark
- 170 g Crème fraîche
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 ½ TL Senf
- 2 Spritzer Zitronensaft
- 80 g Sauerrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 313 kJ / 75 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Windbeutel mit Erbsenmousse
4 godz.
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 Std. 40 Min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1 godz. 10 min
Frischkäse-Éclairs
2 godz.
Steirische Fischsulz
7 godz.
Mediterrane Profiteroles
1h 25min
Brandteig
2 godz.
Eclairs mit Karamellcreme
4 godz.
Wurzelstrudel mit Räucherforelle und Karottensauce
1h
Krabben-Roulade im Pumpernickel-Mantel mit Schmand-Gurken-Ragout
5h 50min
Strudelgrundteig
45 min
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2 godz. 10 min