Wachauer Laberl

Wachauer Laberl

4.7 159 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 15 godz. 20 min
8 Stück

Składniki

Roggensauerteig
  • Wasser
    110 g
  • Anstellgut (Roggensauerteig)
    10 g
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960
    80 g
Hauptteig
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    230 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
    10 g
    10 g Honig
  • Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
    75 g
  • Weizenmehl Type 550 oder 700
    350 g
  • Kümmel, ganz
    2 - 3 TL
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 7 g
Kalorie 939 kJ / 233 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...