Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 110 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 80 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- 230 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
lub 10 g Honig - 75 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 - 3 TL Kümmel, ganz
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 939 kJ / 233 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Vinschgerl
14 Std.
Buttermilchbrot
18h
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Bauernbrot
16h 15min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Knusperspitze
5 Std. 30 Min
Kommissbrot
15 godz. 30 min