Urządzenia i Akcesoria
Gewürzbrot
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 30 min
1 Gesamtrezept
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser110 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)10 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 96090 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt240 g
-
frische Hefe5 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten210 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700230 g
-
10 g HonigGerstenbackmalz (siehe Tipp)10 g
-
Salz1 ½ TL
-
Fenchelsamen1 ½ TL
-
Kümmel, ganz1 TL
-
Koriander, gemahlen½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Gesamtrezept
Białko
52 g
Kalorie
7648 kJ /
1893 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
31.4 g
Węglowodany
372 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Rustikales Brotgewürz
5 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Vinschgerl
14 godz.
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min